Klikk her for et større kart over Gran Canaria.
Informasjon og linker
 

     


 
   
 
   
 
   
 
 
Gran Canaria   
Kart
D.norske skolen
Dyr og insekter  
Flyplassen
Historie  

Hoteller

Jardin Botanico  
Julekrybber
 Landbruk  
Langtidsferie
Mat
Museer  
Planteliv
Reiseselskaper  
Rundtur på øya
Sjømannskirken  
Vann
Vær  
Webkamera
 
Steder  
Amadores
Arguineguin  
Las Palmas
Puerto Rico  
Roque Nublo
San Bartolome  
San Nicolas
Santa Lucia  
Tejeda
Veneguera  
Linker
Start  
St art
   
 

 

 

 
 San Bartolomé
de Tirajana

 

  

 

San Bartolomé ligger vel 25 kilometer nord for Maspalomas. Veien er temmelig svingete og til dels smal. Hele strekningen er asfaltert og for så vidt grei å kjøre men gjennomsnittshastigheten blir ikke stort mer enn 25-30 kilometer i timen - beregn en times kjøring opp til San Bartolomé.
 

Det er ingen avkjørsel i retning San Bartolomé fra motorveien ved Maspalomas, du må først kjøre av til Maspalomas og så finne veien som går i retning Fataga. Denne veien krysser motorveien på en bru - og deretter er det greitt.

Før spanjolene kom, het denne landsbyen Tunte - et navn som ennå av og til benyttes - og det bor ikke stort flere mennesker her enn på Otta i Gudbrandsdalen - rundt 3000 personer.
Litt spesielt er det da at dette er det administrative sentrum for en stor del av sørkysten av Gran Canaria:
San Augustin, Playa del Inglés og Maspalomas med en gigantisk turistindustri som omsetter for milliarder av kroner hvert år er alle underlagt beslutningene som fattes i denne byen.

 

I San Bartolomé kan du se denne bysten av forfatteren Pancho Guerra.

Sentrum er ikke stort og du finner ikke mange butikker her, men for den som har fått nok av turistvrimmelen nede ved kysten er et besøk her en god opplevelse. 
Via en sidegate i sentrum er det mulig å komme opp til kirkegården på et platå sørvest for byen. 
Den ligger vakkert til med en flott utsikt og gir også et godt innblikk i kulturforskjeller i forhold til norske begravelsesskikker. Det er imidlertid den bratteste veien jeg noen gang har kjørt og den går stykkevis gjennom ekstremt smale gater så jeg vil ikke anbefale denne ruten  - du har av og til følelsen av at bilen umulig kan klare å dra seg opp bakken, ikke engang på første gir. 
Heldigvis er det mye enklere å komme hit dersom en tar av til venstre fra hovedveien et par kilometer før en kommer til San Bartolomé, - den veien er grei å kjøre. Det er også grei adkomst via et kryss på den siden av sentrum som vender mot Ayacata.

 

På vei til opptoget i Santa Lucia traff vi en gruppe glade deltagere fra San Bartolomé.
 


Utsikten fra sentrum av San Bartolomé i retning Pico de las Nieves
 Oppe til høyre ser du litt av veien mellom Maspalomas og Fataga

 

Informasjon om San Bartolomé-distriktet. (på spansk)
Nyttig link til informasjon om Gran Canaria (på spansk)

 

 

 

 
Oversikt
Start Jardin Botanico Reiseselskaper   Amadores Santa Lucia
Kart Julekrybber Rundtur på øya   Arguineguin Tejeda
Den norske skolen Landbruk Sjømannskirken   Las Palmas Veneguera
Dyr og insekter Langtidsferie Vann   Puerto Rico Linker
Flyplassen Mat Vær   Roque Nublo Start
Historie Museer Webkamera   San Bartolome  
Hoteller Planteliv     San Nicolas  
 Start

All pictures
©
GN

www.norwegen1.com
www.grancanaria2000.com
www.links4students.com
www.otta2000.com
Geir Neverdal
 (Lektor)

 

(Vi har selvsagt ingen kontroll med innholdet på de sidene som det linkes til - men forsøker så langt som mulig å velge seriøse og nyttige nettsteder. Internettet er imidlertid i stadig 
forandring, av og til overtar enkeltpersoner og "bedrifter" i nettets "gråsone" nettadresser som tidligere har vist til nyttige og informative sider. Det forekommer dessverre også 
at nettsider blir "hacket" og får forandret innhold.  Dersom du finner feil - eller om noen av linkene her skulle peke til tvilsomme sider  vil vi gjerne få tilbakemelding slik at vi kan 
rette dette opp. Vi minner videre om at dette er en gratistjeneste og at vi selvsagt ikke kan ta noe ansvar for konsekvenser av mulige feil som måtte finnes på disse sidene 
eller de sidene det linkes til. Vær generelt kritisk til all informasjon du finner på Internett - og sjekk også med andre kilder dersom det er noe som er viktig for deg.)